Jaluzele verticale textile cu lamelă de 127 mm-specificații tehnice

Jaluzelele textile verticale reprezintă o modalitate practică și elegantă de protecție împotriva luminii naturale și de păstrare a intimității căminului sau spațiilor interioare, comerciale și de birouri.

Jaluzelele verticale au multiple calități:

  • multitudine de modele și culori
  • fiabilitate mare
  • ușurința montajului
  • preț acccesibil
  • întreținere ușoară.
dav
Modele jaluzele – magazin

Instrucțiuni de utilizare și întreținere

Șnurul cu biluțe este folosit pentru baleiajul pânzelor și pentru pilerea jaluzelelor. Este recomandată plierea doar în momentul în care pânzele sunt perpendiculare pe geam. Este recomandată acționarea șnurulilor doar din poziția în care acestea atârnă.

În caz de murdărire, se recomandă folosirea unui burete umed sau spălarea cu ddetergent lichid fără frecare, stoarcere sau călcare. Uscarea lor se face montându-le înapoi pe șină.

Instrucțiuni de măsurare

Jaluzele verticale cu prindere în tavan

La măsurarea jaluzelelor verticale se va nota prima dată lățimea (L), apoi înălțimea (H) în centimetri (cm). Lățimea (L) se notează măsurând lățimea glafului + aprox. 20 cm (10 cm stânga + 10 cm dreapta) în afara glafului; înălțimea (H) se măsoară din tavan până la nivelul dorit (trebuie să acopere geamul+ cel puțin 10-20 cm) sau până la podea din care se scad 5-10 cm.

Jaluzele verticale cu prindere pe perete

Se va nota prima dată lățimea (L), apoi înălțimea (H) în centimetri (cm). Lățimea (L) se notează măsurând lățimea glafului + aprox. 20 cm (10 cm stânga + 10 cm dreapta) în afara glafului; înălțimea se va măsura din locul unde se dorește montajul șinei (pe console) până la nivelul dorit (atenție să acopere geamul suficient) sau până la podea di ncare se scad 5-10 cm.

Jaluzele verticale în glaf

Se va nota prima dată lățimea (L), apoi înălțimea (H) în centimetri (cm). Avînd în vedere faptul că unele glafuri nu sunt perfect drepte, luați măsurile lățimii golului geamului în trei locuri (sus, la mijloc și jos). Se va lua cea mai mică cotație dintre cele trei măsurători și se vor scădea 2 cm ( Lglaf – 2 cm = L jaluzea);  înălțimea (H) se măsoară din partea superioară a glafului până în partea inferioară a glafului, scăzând 2 cm (H glaf – 2 cm = H jaluzea ->, pentru a intra șina în glaf.

***Dacă aveți calorifer sub fereastră și doriți ca înălțimea H jaluzelei să fie până la calorifer, trebuie să luați dimensiunea în așa fel încât să nu îl atingă. De preferat ca înălțimea să fie cu 3 -5 cm mai sus de calorifer. Luați în calcul lățimea lamelelor (127 mm) atunci când sunt pliate, pentru a permite ferestrei să se deschidă complet.

Tipuri de închideri – deschideri ale jaluzelelor verticale

Modelul de deschidere se stabilește în funcție de poziția sforilor ce acționează mecanismele de închidere – deschidere.

img_20180302_144006.jpgPentru lățimi mari se pot combina oricare dintre tipurile de închidere prezentate mai sus. De exemplu, se pot combina două jaluzele de tipuri diferite, montate una în prelungirea celeilalte, acestea  se vor vedea ca o singură jaluzea, cu două mecanisme de acționare.

 

Instrucțiuni de montaj

În funcţie de masurători şina poate fi montată:

A. In tavan.

Se vor măsura 8 cm de perete şi se vor executa perforările. În cazul balcoanelor sau al interioarelor care sunt închise de geam termopan trebuie ţinut cont la măsuratoare de mânerul de deschidere al geamului care este mai în exterior.

Se vor folosi:

a. dibluri de 6/40 pentru tavan simplu
b. dibluri de 6/60, 6/80 pentru tavan îmbrăcat cu celuloză sau polyester
c. pentru tavan din rigips se vor folosi dibluri speciale de rigips

După ce s-au executat perforările şi s-au fixat clemele de prindere pe tavan se va fixa şina pe clemele de prindere prin clipsare. Şina cu mecanismul de acţionare poate fi montată pe partea stângă sau pe partea dreaptă.

După ce s-a fixat şina, lamelele de material se vor monta pe carucioarele şinei în ordine crescătoare prin agăţarea umeraşului de lamela de material pe cărucior.

Lamelele de material în partea inferioara sunt legate una de alta cu un şnur care se clipseaza pe urechile greutăţilor. În cazul sistemelor de deschidere T3 (cortina) acest şnur trebuie tăiat de la jumătatea lui pentru a putea permite deschiderea jaluzelei.

B. Pe perete.

Şina se montează prin intermediul unor console. În funcţie de măsurători se vor monta intâi consolele pe perete apoi se vor urma instrucţiunile de la prinderea pe tavan.

C. Jaluzele verticale în glaf

Luați în calcul că dacă jaluzeaua se monteaza în golul geamului  trebuie să aveți spațiu  pentru deschiderea geamului (geamul să nu lovească șina). Montajul se realizează la fel ca cel pentru prinderea în tavan.

Prețul jaluzelei va conține materialul textil și garnisa (șina) complet echipată. Înălțimea minim facturabilă este 1,50 ml (chiar dacă este mai mică).

Opțional se pot comanda: console reglabile, sistem dublă acționare garnisă, garnisa fără material textil, material textil fără garnisă (include greutăți și lanț – preț mai mic față de listă), jaluzele cu formă neregulată (preț cu 50 % mai mare față de prețul de listă), garnisa vopsită (maro, crem, argintiu, stejar, mahon, negru – preț aproape dublu față de standard), componente (greutăți lamelă, lanț, umerașe, distanțiere, cleme prindere garnisă).

dav

  • Pozele de mai sus sunt ilustrative.
  • Mostrarele contin mai multe modele si se pot vizualiza in localitatea Vatra Dornei, jud.Suceava.
  • Masuratorile la domiciliu se pot efectua doar in localitatea Vatra Dornei sau localitatile invecinate, contra cost.
  • Se pot lua comenzi online, caz in care se va trimite personal prin e-mail foto dupa fiecare model din mostrar, urmand ca dumneavostra sa va alegeti. Masuratorile se vor realiza de catre client conform indicatiilor date,de aceea va rugam sa fiti cat mai atenti. Produsele sunt realizate la comanda, iar conform legii plata se face in avans. Produsul nu poate fi returnat daca au fost respectate indicatiile scrise ale comenzii. Multumim de intelegere!