Despăgubiri accidente rutiere

AI FOST VICTIMA UNUI ACCIDENT RUTIER?

Știai că poți beneficia de despăgubiri pentru vătămările suferite, în baza poliței RCA a șoferului vinovat sau, în cazul în care această poliță lipsește, din Fondul de Protecție a Victimelor Străzii?

logo cede 1

Centrul European de Despăgubiri SRL (CEDE) este una dintre cele mai mari firme din România care ajută persoanele vătămate corporal în urma accidentelor rutiere, dar şi a apropiaţiilor acestora, să primească despăgubirea cuvenită de la societăţile de asigurări.

EUCO S.A. Polonia, firma mamă a societăţii noastre, cu sediul central in Legnica din Polonia este una dintre cele mai puternice firme din Europa, care asigură consultanţă juridică si financiară persoanelor păgubite în accidente, dar şi a apropiaților acestora, pentru a-si recupera dauna. Firma a luat fiinţă acum 9 ani si a devenit in cel mai scurt timp una dintre cele mai puternice firme pe piața poloneza având in prezent peste 17.000 de agenți si 100.000 de cazuri. EUCO fiind o firmă cu un potenţial de dezvoltare foarte vast, deține filiale in Cehia, Slovacia, Ungaria si in prezent si in Romania. Deține propriul birou de avocatura, iar din 2010 este cotata la Bursa de Valori din Varșovia.

 

Stiati ca?

  • Victimele accidentelor rutiere (aflati in masini, pe motocicleta, pe bicicleta, pietoni) au dreptul la despagubire in baza politei RCA a soferului vinovat?
  • Victima care traverseaza prin loc nepermis nu are dreptul la despagibire?
  • Soferul vinovat de producerea accidentului nu are dreptul la despagubire?
  • Cheltuielile de spitalizare in urma accidentelor rutiere nu sunt acoperite de CNAS? De multe ori aceste cheltuieli sunt mari, mai ales daca implica si operatii, iar soferul vinovat este posibil sa nu dispuna de bani suficienti pentru a va plati spitalizarea. In acest caz, despagubirea de la firma de asigurari este de real ajutor.
  • Membrii familiei (sot/sotie, copii, parinti, bunici, frati/surori) care au pierdut pe cineva drag in urma unui accident rutier au dreptul la despagubire? Se pot despagubi chiar daca accidentul s-a produs acum ceva timp, dar nu mai vechi de 5 ani. Pentru fiecare membru indreptatit se face un dosar separat si se calculeaza suma cuvenita.
  • Victimele dintr-un autovehicul condus de un membru al familiei au dreptul la despagubire?

Centrul European de Despăgubiri te ajută în următoarele cazuri:

Daune personale (vătămări corporale) rezultate in urma accidentelor rutiere

Despăgubirea ca urmare a decesului unui membru apropiat de familie

Despăgubirea persoanelor vătămate în urma accidentelor petrecute în afara teritoriului României

De ce să alegi această cale pentru dobândirea despăgubirii?

  •   administrare rapidă – este mai usor decat prin angajarea unui avocat
  •   confortabil si eficient – tu nu trebuie sa faci nimic dupa ce ai semnat contractul cu noi, vom face toate demersurile pentru tine
  •   sumă maximă de despăgubire – pentru ca nu iti cerem bani in avans, avem tot interesul ca suma pe care o obtii sa fie cat mai mare
  •   profesionalism – avem o echipa ce lucreaza la fiecare caz
  •   respect reciproc
  •   sinceritate – facem o analiza initiala si iti spunem la ce sa te astepti
  •   transparenţă – poti intreba oricand care este stadiul dosarului
  •   corectitudine – totul se face in conformitate cu legislatia in vigoare, impreuna cu o echipa de avocati

Anual au loc foarte multe accidente, iar victimele, de obicei, nu solicita despagubiri pentru vatamarile cuvenite pentru ca nu cunosc legislatia privind RCA-ul sau nu au bani suficienti pentru a angaja un avocat.

In cazul decesului unei persoane in urma unui accident, rudele de genul parintilor, copiilor, fratilor, surorilor nici nu stiu ca ar avea drept la despagubire si cred ca singura indreptatita este persoana cea mai apropiata.

Unele dintre persoanele afectate sunt informate de catre societatile de asigurari ca li se cuvin sume mai mici decat ar fi normal, ca despagubirea intervine dupa procesul de vindecare  sau ca nu li se cuvine nici o despagubire.

Costuri

Nu ti se cer bani in avans!!!

Se preia dosarul (gratuit), se face o analiza (gratuita), se stabileste suma de despagubire, din aceasta suma se va opri comision (de succes) doar in cazul in care suma va fi platita de catre asigurator.

Nu se cere nici un ban pana nu se solutioneaza cazul.

Daca dosarul nu face obiectul despagubirii, ti se comunica de la inceput si nu trebuie sa platesti nimic.

afise asigurari1

Despagubirea în Compensare este suma de bani pe care este îndreptatit sa o pretinda victima acelei fapte ilicite de la autorul accidentului, sau de la Asiguratorul RCA al acestuia, daca i-a fost provocata o vatamare a integritatii corporale sau a sanatatii, care a determinat o modificare a echilibrului vietii sale, în sensul de a-i face inaccesibile pentru viitor anumite idealuri care pâna atunci îi erau accesibile, sau de a-i rapi posibilitatea – pâna atunci existenta – de a avea anumite satisfactii sau placeri în viata.

Drept de despagubire RCA / Carte Verde îl are orice persoana care a suferit un prejudiciu material, fizic sau psiho-afectiv, în urma unui accident de circulatie rutiera produs prin intermediul unui vehicul înmatriculat si asigurat RCA / Carte Verde, cu exceptia autorului accidentului, indiferent daca persoana prejudiciata se afla în interiorul sau în sau exteriorul vehiculului cu care s-a produs accidentul, daca era pasager, pieton, biciclist, motociclist, carutas, conducatorul auto si pasagerii celuilalt vehicul implicat în accidentul rutier etc..

  In caz de vatamari corporale sau deces, nu are importanta la despagubire daca victima direct vatamata este ruda cu autorul accidentului. Astfel, victima directa a accidentului rutier va fi despagubita pentru propriul prejudiciu suferit, indiferent daca autorul accidentului este tatal, mama, fiul, fratele, sotul, sotia

În cazul vatamarii corporale, va întocmim dosarul de dauna si va recuperam cheltuielile facute cu spitalizarea si tratamentele medicale (interventii chirurgicale, medicamente, proteze, recuperare medicala etc) veniturile pe care nu le-ati putut obtine datorita spitalizarii si a concediului medical.

În cazul decesului unui membru al familiei, întocmim dosarul de dauna si recuperam,pentru cei îndreptatiti,cheltuielile de înmormântare (transport, piatra funerara, ritualuri religioase etc).

În ambele cazuri, prin negociere directa sau în urma hotarârii instantei de judecata, obtinem inclusiv daunele morale

Despagurile se obtin de la Asiguratorul RCA al vinovatului, iar în anumite situatii,de la Biroul Asiguratorilor din România sau Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.

Autorul producerii accidentului nu poate emite pretentii de despagubire prin asigurarea RCA pentru propriul prejudiciu material, fizic, psihic sau afectiv, în caz de vatamare corporala.  De asemenea, rudele autorului accidentului rutier, în cazul decesului acestuia, nu pot pretinde pretentii de despagubire, pentru prejudiciul material si moral suferit ca urmare a decesului acestuia deoarece prejudiciul este produs chiar de autorul accidentului defunct.

Documente pentru despagubire victime in caz de vatamare corporala

  1. De la autorul accidentlui: polita RCA si/sau asiguratorul RCA; certificat de înmatriculare; carte de identitate (buletin) autor accident; permis de conducere auto.
  2. Proces verbal de constatare la fata locului sau un document de la politie privind cauzele si împrejurarile producerii accidentului, care sa contina si numele autorului/autorilor accidentului sau Anexa 2.
  3. De la victima: carte de identitate (buletin); certificat de nastere; certificat de casatorie; certificat de nastere copii/persoane în întretinere; certificat medico-legal, sau raport de constatarea medico-legala, sau expertiza medico-legala cu numarul de zile de îngrijiri medicale, etc; bilete de iesire din spital (epicriza, concluzii, recomandari); carte de munca, concedii medicale, adeverinta cu ultimul salariu / venit înainte de accident, adeverinta cu venitul pe perioada concediului medical; oferta de pret pentru viitoarele interventii chirurgicale si recuperari, în concordanta cu recomandarile medicilor; bonuri fiscale, chitante, facturi cu cheltuielile specifice (medicamente, analize medicale, proteze, RMN, CT, etc.); daca este consolidata starea de sanatate sau gradul de invaliditate (act de la comisia medicala de stabilire a gradului de handicap); daca primeste pensie de boala.
  4. Persoane in intretinere in caz de invaliditate a victimei:

1) Sot/sotie  CI, Certificat de nastere, certificate de casatorie, carte de munca sau cupon de pensie/decizie de pensionare, adeverinta de ajutor social, handicap  – dupa caz.
2) Copil – certificat de nastere, CI (daca are peste 14 ani), adeverinta de elev/student, documente medicale, alte nevoi speciale  – dupa caz.
3) Tata/mama – certificat de nastere, CI, certificat de casatorie, daca se afla în întretinerea decedatului, adeverinta privind starea de sanatate si efectele psiho-fizice.

Documente pentru despagubire victime in caz de deces

  1. De la Autorul Accidentului: Polita RCA si/sau Asiguratorul RCA; certificat de înmatriculare; carte de identitate (buletin) autor accident;   permis de conducere auto, în copie, sau macar numar de înmatriculare auto.
  2. Proces verbal de constatare la fata locului sau un document de la politie privind cauzele si împrejurarile producerii accidentului, care sa contina si numele autorului sau autorilor accidentului sau Anexa 2, sau referatul Politiei cu propunere de începere sau neincepere a urmaririi penale, sau rezolutia procurorului de începere sau neincepere a urmariri penale, sau punerea în miscare a actiunii penale.
  3.  De la victima: carte de identitate (buletin); certificat de nastere; certificat de casatorie; certificat de deces; certificat (medico-legal) constatator al decesului; raport necropsie (autopsie). Documente medicale daca decesul a survenit în spital;  carte de munca,  adeverinta cu ultimul salariu / venit, dovada a venitului realizat din alte activitati, alte venituri ce pot fi probate cu martori (numai daca avea persoane în întretinere defunctul).
  4. Succesorii în drepturi:

1) Sot/sotie  – CI, Certificat de nastere, certificate de casatorie, carte de munca sau cupon de pensie/decizie de pensionare, adeverinta de ajutor social, handicap  – dupa caz.
2) Copil – certificat de nastere, CI (daca are peste 14 ani), adeverinta de elev/student, documente medicale,  adeverinta ca se afla în ultimul an de studiu, alte nevoi speciale  – dupa caz.
3) Tata/mama – certificat de nastere, CI, certificat de casatorie, daca se afla în întretinerea decedatului, adeverinta privind starea de sanatate si efectele psiho-fizice – daca este cazul.
4) Frati – certificat de nastere, CI, certificat de casatorie (femei), daca se afla în întretinerea decedatului, adeverinta privind starea de sanatate si efectele psiho-fizice – daca este cazul.
5) Cheltuieli materiale privind funerariile si parastaselor: bonuri fiscale, chitante, facturi cu cheltuielile specifice (loc de veci, sicriu, îmbalsamare, costum, pantofi, coroane, masa comemorativa, oferte de pret pentru placa funerara, transport etc.).
6) Descrierea traumelor psiho-afective suferite de fiecare ruda a decedatului.